• Pendekar Laut Full Complete


    Salam Kepada Semua Rakan² Dan Pembaca Blog Buntai Sekalian..
    Buat julung² kalinya aku berkongsi dengan korang komik favourite aku Iaitu Pendekar Laut!!

    Dulu aku ada format PDF buat baca kat ipad... tapi semua file dah hilang mana ntah...but aku masih simpan yang JPEG punye..so dapat kongsi komik ni versi gambar la...selamat membaca ok!!






    ****Ini Update terbaru 28/4/2016 ...bun mintak maaf sebab tak dapat nak betulkan link part 2 ...ini kerana hard disc simpanan komik bun tu, tak boleh bukak plus rosak...tapi bun akan usaha sedaya upaya untuk reup balik... sorry kawan2...sorry sangat2!!

    **** Update kali ini bun delete semua link yang lain dan bun kongsikan link yang bun ada sahaja..


    ***** New Link Generation By Generation OK!! 



    Pendekar Laut Generasi 1

    Pendekar Laut Gen 1 Part 1
    Pendekar Laut Gen 1 Part 2


    Pendekar Laut Generasi 2


    Pendekar Laut Gen 2 Part 1
    Pendekar Laut Gen 2 Part 2

    [BARU!!!]

    Pendekar Laut Generasi 3

    Pendekar Laut Gen 3 Part 1
    Pendekar Laut Gen 3 Part 2





    Maaf Rakan² sekalian...saya tak perasan dan tidak berkesempatan untuk jenguk blog ni...Link GEN 3 telah diupdate kedua²nya...selamat mendownload...~~

    Regards,
    buntai,
    28/4/2016




    p/s : tak salah kalau nak ucap terima kasih kat comment box atau fb comments tu... percayala.... aku suka taip sama², no hal, benda kecik, sharing is caring kat comment box tu.. :p
  • You might also like

    195 comments:

    1. Pendekar Laut Gen Ep41-48 tak dapat buka la bro. File ada p.w.

      ReplyDelete
    2. astaghfirullah.. password dia : buntai

      ReplyDelete
    3. tidak dapat download bro. already reach limits

      ReplyDelete
    4. yang mana ye... nanti saya upload semula...yang lain2 episod tu kalau nak, baru saya upload..malas nak upload..hehehe..komen mintak episod mana saya upload ok

      ReplyDelete
    5. Knpe aku download keluar lain??

      ReplyDelete
    6. Lu mmg best la der..teringat zaman2 sekolah menegah..time 2 dok asrama..mmg wat duit pendekar laut nie..mane x nye..member beli pastu sape nk bace kene byr 50sen..x pun byr ngan maggie..hehehehe

      ReplyDelete
    7. bro,part 2 takleh download la.
      file dha lesap. huhu

      ReplyDelete
    8. bro, thx so much..tp part 2 dh xde..

      ReplyDelete
    9. bro, part 2 tak boleh download..tq

      ReplyDelete
    10. part 2 xda. file not found. tolong re-up. Komik best ni..

      ReplyDelete
    11. part 2 xda. file not found. tolong re-up. Komik best ni..

      ReplyDelete
    12. Terima Kasih tuan. komik sebenar semua dah tenggelam banjir. Jasamu dikenang.

      ReplyDelete
    13. bro, part 2 takleh donlod... tolong bro

      ReplyDelete
    14. Bro part 2 xleh download..pelis bro pelis

      ReplyDelete
    15. sabar bro...dalam simpanan hilang...tgh usaha mencari di pc lama

      ReplyDelete
    16. Salam Semua.. saya dah dapat semula koleksi pendekar laut yang hilang dalam hard disk lama... so..saya akan upload semula..TETAPI!!! link yang atas tu terpaksa ditukar..sebab rar yang part by part tu dah hilang.. yang ada folder belum di RAR kan..sorry guys kena download semula..dont worry..saya upload 1 generation by 1 generation..

      ReplyDelete
      Replies
      1. boleh sent link kat email saya tak...

        azlan5075@gmail.com

        Delete
      2. boleh sent link kat email saya tak...

        azlan5075@gmail.com

        Delete
    17. terbaek lah bro buntai... mmuaahhh !!!

      ReplyDelete
    18. Ok tgh start upload... sabar ye semua!!

      ReplyDelete
    19. apa password utk zirahnamia nyer link tu?

      ReplyDelete
    20. Thanks Buntai!!..

      bro.. password zirahnamia tu dah ada kat atas tu bro.. zirahnamia.blogspot.com

      ReplyDelete
    21. tima kasih banyak2 for ur effort bro

      ReplyDelete
    22. no hal bro...janji lu orang enjoy.. sorry part three tak sempat nak upload lagi..pakai zirahnamia punye dulu

      ReplyDelete
    23. linksbuks punya links xleh skip. blh bg trus link zirahnamia utk gen 3? TQ admin.

      ReplyDelete
    24. Gen 3

      http://www.mediafire.com/download/lmn4ubnlat1ke2g/PLG3-zirahnamia.blogspot.com.rar.001

      http://www.mediafire.com/download/1vd3n7b59g7jo2g/PLG3-zirahnamia.blogspot.com.rar.002

      ReplyDelete
      Replies
      1. Apa password link ni? dah try zirahnamia.blogspot.com tp masih not valid.
        TQ ye..

        Delete
    25. Replies
      1. ada...tapi belom sempat upload...jika ada kelapangan akan diupload ye.. :)

        Delete
      2. http://alifpiewan.blogspot.com/2010/03/komik-wira-tunggal-episod-1-hingga-300.html <-- download blog ini sementara masih panas...

        Delete
    26. Bro.. File rnr ni klu buka mlalui hp android dpt x? Klu dpt pkai ape software bro?.. Makasih bro..

      ReplyDelete
      Replies
      1. File RAR boleh dibuka di applikasi android dengan mendownload applikasi "ES File Explorer" di play store.tq

        Delete
    27. FYI : pendekar laut generasi ketiga xde password...tq buntai

      ReplyDelete
    28. Gen 3 part 1 and 2 update please

      ReplyDelete
    29. http://alifpiewan.blogspot.com/2010/03/komik-wira-tunggal-episod-1-hingga-300.html <-- download blog ini sementara masih panas...

      wira tunggal
      kat sana byk link mati.. :(

      harap bro upload :P

      ReplyDelete
    30. terbaik tahap 1 juta hp bro!!!!

      ReplyDelete
    31. Thank you bebanyak. nostalgia abes ni

      ReplyDelete
    32. cayala admin. we love u !

      ReplyDelete
    33. Syukran sheikh Buntai.

      Memang terbaik lah. Tak sabar nak tunggu download ni siap.

      ReplyDelete
      Replies
      1. Bang ada pendekar laut gen 1 part 2 tak?

        Delete
    34. Silakan download...aku share ni pon sebab aku peminat pendekar laut.tu je.so sapa nak ambik...silakan la ye

      ReplyDelete
    35. Assalamualaikum...trima ksh byk2 saudara buntai...

      ReplyDelete
    36. Waalaikumsalam...sama sama banyak2.. :) selamat mendownload sampai muntah ...hhehehehe

      ReplyDelete
    37. THIS IS BEST BRO!!!!

      Terbaik!!!

      ReplyDelete
    38. ok...selamat menyedut...simpanan asal masih di dalam simpanan..jika ada masalah link, boleh info disini ya...!! like fanpage saya... :)

      ReplyDelete
    39. Enchek Buntai, bagaimanakah caranya jika saya mahu mendownload PL generasi 3, boleh saya tahu caranya ? terima kasih

      ReplyDelete
    40. Gen3 part 2 error lah...
      Episod klimax ni...

      ReplyDelete
    41. bro upload gne dropbox je senang bro... share link dropbox... tq bro

      ReplyDelete
    42. maaf setelah sekian lama x masuk blog saya...dalam masa terdekat, saya update link ok!~

      ReplyDelete
    43. generasi 3 error. xdapat donlod.

      ReplyDelete
    44. Terima kasih (walaupun tak download lagi)

      ReplyDelete
    45. terima kasih baderrrrr....anda memang terbaekkk....

      ReplyDelete
    46. terima kasih byk2

      ReplyDelete
    47. Terima kasih byk2 bro..d bgi kesempatan merasai komik zaman sekolah dulu..hahaha...part2 gen1 error read..apapun tetap ucapan makaseh byk2 bro share komik ni..heheheh

      ReplyDelete
    48. tq bro..bez... tp yg part 2 mmg hilang eh?

      ReplyDelete
    49. hanya Generasi ke 3 je link telah di padam dari server kerana lebih 30 hari tiada download...tu je.. xpe...saya dalam proses upload semula ni..ok guys.. selamat berpuasa!!

      ReplyDelete
    50. Terima kasih tuan, saya dah dapat upload generasi ke 3..tuan memang terbaik!!

      ReplyDelete
    51. helo bro buntai.. Tak dapat download gen part 1 dan part 2.. boleh tolong cek?
      Gen 1 dan gen 2 dah download TQ!!! hehe

      ReplyDelete
      Replies
      1. Generasi ke 3 dah meninggal balik link dia... saya otw upload semula ok!! :)

        Delete
    52. Terima kasih bro buntal yg tersangat banyaknya..

      ReplyDelete
    53. Generasi ke 3 baru sahaja meninggal link nye...saya akan upload semula kedua2 part tersebut dalam masa terdekat ok...harap sabar.. peace yo!!

      ReplyDelete
    54. Bro buntai... gen 3 xble lg ke... n terima kasih bro buntai... dpt gak baca komik lame nie...

      ReplyDelete
    55. Bro buntai... gen 3 xble lg ke... n terima kasih bro buntai... dpt gak baca komik lame nie...

      ReplyDelete
      Replies
      1. alhamdulillah file sudah dimuat naik..selamat mendownload

        Delete
    56. Alhamdulillah, file generasi ke 3 telah selesai dimuatnaik, selama mendownload

      ReplyDelete
    57. Thank you bro Buntai....Terbaik!!

      ReplyDelete
    58. tq bro,lu mmg terbaik laa,smoga sihat & d murahkn rezeki..

      ReplyDelete
    59. thorbaik la bro! thanks! nostalgic. bestnye nk bace balik.

      ReplyDelete
    60. thanks bro..lu memang lejen la upload semua ni!!!!

      ReplyDelete
    61. Thank you so much :D

      ReplyDelete
    62. Tq bro. Best bro. Wira tunggal ada bro. Hohohoho

      ReplyDelete
    63. dah donlod...tp tak bkk lg...apa2 pun thanx share komik ni...terbaik....

      ReplyDelete
    64. yg full part 1 & 2 file not found

      ReplyDelete
    65. Hi bro. Alam Perwira ada bro? ^^

      ReplyDelete
    66. Thank you so much... Favourite daripada kecik lagi benda alah ni

      ReplyDelete
    67. ty bro... gen2 still x leh nk download

      ReplyDelete
    68. Salam Bro,

      bleh reupload smula x?.. Byk episod corrupt Gen 1, episod 11, 30, 44, 46..

      Gen 1 mmg smpai episod 48 ke?.. Dah extract part 1-5 tgk sama je smpai 48 episod..

      * kalo bleh, nak minta bro guna MediaFire je.. susah link nak mati.. nati org lain leh download jgk lg thn2 dpn..

      Thanks Bro #kipidap

      ReplyDelete
      Replies
      1. semua saya dah check dan link kembali pulih..terima kasih kerana menunggu

        Delete
      2. saya memang pakai mediafire... awak download yang zirahnamia ke... cuma download yang saya upload tu

        Delete
      3. https://drive.google.com/open?id=0B51eFQg3XKy6b09na05laVY5SjQ

        ni link episod yang hilang tu

        Delete
    69. isk nk download x leh lak.. dkt office ni.. blk download dkt rumah ah... download link ok ka?

      ReplyDelete
    70. Jemput baca koleksi komik melalui app Android saya, NangAntapTu.
      Boleh dapat kat sini: goo.gl/WYr40w

      ReplyDelete
    71. bro.. request komik alam perwira boleh...

      ReplyDelete
    72. Assalam sedara buntai.. terbaik lah!!! JENGKING MERAH takde ker.. ;)

      ReplyDelete
    73. trimas bro..dh lama cari akhirnya jumpa juga..

      ReplyDelete
    74. peghh terbaik buntai...kalau ade raja rimba up la skali..hehe

      ReplyDelete
    75. Bro nak tanya yg ada watak paichow...yg mana ye heheheheh....lupa..dah lama sgt

      ReplyDelete
    76. Bro nak tanya yg ada watak paichow...yg mana ye heheheheh....lupa..dah lama sgt

      ReplyDelete
    77. Terima Kasih bos, mengamit kenangan zaman kanak2 mengisi masa lapang.

      ReplyDelete
    78. pedang setiawan final ada tak...

      ReplyDelete
    79. Replies
      1. saya cuba dapatkan link nanti ok..kalau ada tp tak janji

        Delete
    80. Replies
      1. sama sama nak baca, apa salah kongsi kan

        Delete
    81. perghhh....legend nih..thanks bro!

      ReplyDelete
      Replies
      1. Pendekar Laut 1 ,2 & 3 part semua ok kecuali part 2..semua boleh download tapi tak boleh unzip..huhu..boleh bagi bg link dalam google drive tak?..jutaan terima kasih di ucapkan..komik saya yg berkotak2 sudah di jual ke recycle oleh mak saya di kg..sedih wooo

        Delete
    82. terima kasih kerana ada yang masih sudi singgah ke blog saya ini, ok saya akan update link yang rosak secepat mungkin, dan inshaAllah saya update beberapa siri komik yang lain ya...!!

      ReplyDelete
    83. PL Gen 1 EP 30, File rosak.

      ReplyDelete
      Replies
      1. so nak saya upload untuk satu episod je? episod lain ok ke??

        Delete
      2. https://drive.google.com/open?id=0B51eFQg3XKy6b09na05laVY5SjQ

        ni link episod yang hilang tu

        Delete
    84. tq bro...menggamit kenangan zaman kecik2...

      ReplyDelete
    85. Thanks bro.. tp generasi ke 3 xdpt download la.. blh upload semula tak?

      ReplyDelete
    86. Thanks bro.. tp generasi ke 3 xdpt download la.. blh upload semula tak?

      ReplyDelete
      Replies
      1. GENERAL INFO
        TypeCompressed Archive
        Size180 MB
        Modified12:17 PM Oct 25, 2015
        Created10:38 AM Oct 25, 2015
        Opened by me3:11 PM May 5
        DESCRIPTION
        No description
        SHARING

        afham ishak
        Owner
        Anyone
        Can View
        DOWNLOAD PERMISSION
        Viewers can download


        saya dah check server, boleh download

        Delete
    87. Buntai terima kasih banyak banyak...nostalgia betul...

      ReplyDelete
    88. terima kasih bro. refresh mode on!

      ReplyDelete
    89. Thorbaik bro.lama crik nih..aku mbesar dgn mnatang nihh..

      ReplyDelete
      Replies
      1. Bro part 1, EP30 corrupted la bro

        Delete
      2. https://drive.google.com/open?id=0B51eFQg3XKy6b09na05laVY5SjQ

        ni link episod yang hilang tu

        Delete
    90. makasi ya.. nnt klo jumpa blh kiss sikit.haha

      ReplyDelete
    91. Salam tuan buntai. Generasi 3 xleh download dari google docs. Lain ok. Tq bro!

      ReplyDelete
      Replies
      1. GENERAL INFO
        TypeCompressed Archive
        Size180 MB
        Modified12:17 PM Oct 25, 2015
        Created10:38 AM Oct 25, 2015
        Opened by me3:11 PM May 5
        DESCRIPTION
        No description
        SHARING

        afham ishak
        Owner
        Anyone
        Can View
        DOWNLOAD PERMISSION
        Viewers can download


        saya dah check server, boleh download

        Delete
    92. Salam tuan thanks utk koleksi pendekar laut ni harap di lain masa akan ada lagi komik lain yg tuan akan upload utk di kongsi bersama terubat rasa bila dapat baca semula komik pendekar laut nie syabas tuan Buntai

      ReplyDelete
      Replies
      1. terima kasih, perkongsian ini hanya untuk dijadikan sebagai simpanan akan datang...selamat mendownload

        Delete
    93. sudah lama mencari..akhirnye ketemu jua...hahahaa

      ReplyDelete
    94. Thanks bro. Mmg awesome ! Dpt jgk layan blik komik ni :)

      ReplyDelete
    95. tq buntai,tunggu wira tunggal plk.hehehe...

      ReplyDelete
    96. Terima kasih tuan Buntai atas perkongsian komik ini. Kalau sudi,dapatlah kira nya sambung generasi Pendekar Laut dengan Wira tunggal plak...hehehe

      ReplyDelete
    97. TQVM bos! tapi link google drive utk Gen 3 macam masalah je? aku x boleh donlod thru HP or PC..

      ReplyDelete
      Replies
      1. da boleh, guna google drive app.. susah skit tp tetiba boleh, rugi data skit tp berbaloi... thx bro! memori terindah zaman asrama ni

        Delete
    98. TQ BRO U R THE BEST AMONG THE BEST

      ReplyDelete
    99. Beribu2 terima kasih atas segala usaha yang dicurahkan. tukang scan n share deserves medal of honor. huhuhuhu

      ReplyDelete
    100. Salam tuan.. Terima kasih dgn sharing komik kegemaran saya ni..

      ReplyDelete
    101. awesome bro...thanks muchacha

      ReplyDelete
    102. terima kasih bro uplod. sapa ada komik "barbarian x"?. tq in advance.

      ReplyDelete
    103. Bang, wira tunggal ada tak bang? Tima kasih banyak untuk Pendekar laut.

      ReplyDelete
      Replies
      1. http://alifpiewan.blogspot.my/2010/03/komik-wira-tunggal-episod-1-hingga-300.html

        u r welcome

        Delete
      2. Episode 45 sampai 56 link broken. Habis godek dah kat google. Haha. Tq anyway.

        Delete
    104. Terima kasih daun keladi.. kalau ada yg lain upload la lagi oohohohoho~

      ReplyDelete
    105. Terima kasih ats jasa baik tuan..kalo ada komik lain upload la lagi..hehe

      ReplyDelete
    106. Terima kasih ats jasa baik tuan..kalo ada komik lain upload la lagi..hehe

      ReplyDelete
    107. Teriam kasih En Bun..

      ReplyDelete
    108. terima kasih woiiiii. legend ni komik ni!

      ReplyDelete
    109. lps gen 3 ada smbg lg ke x

      Mujon pencerahan...

      ReplyDelete
    110. tq banyak2 bro buntai

      ReplyDelete
    111. terasa nostalgianye zaman skola2 dulu layan komik hongkong mcm pendekar laut, raja rimba, pedang setiawan, dewata raya, anak2 wira, wira tunggal, jengking merah, alam perwira, wira2 keinderaan dll lg.. fuhhhh... terbaik bro

      ReplyDelete
    112. Thank you brooo...setinggi-tinggi perhargaan

      ReplyDelete
    113. Thanks bro... terasa muda balik... hahaha

      ReplyDelete
    114. terbaeeekkkk bang haanng

      ReplyDelete
    115. salam bang buntai... pendekar sakti ada?

      ReplyDelete
    116. bro update balik
      tak bleh download laaaaaa
      email kat saya bleh
      cico_harris@yahoo.com.my

      ReplyDelete
    117. terima kasih boss

      ReplyDelete
    118. Terima kasih bro..tp asal gen3 x leh nak download ye?

      ReplyDelete
    119. nape part2 gen1 dan part2 gen2 failed download bila dh sampai 90% nk siap

      ReplyDelete
    120. Alhamdulillah.. berganda pahala tuan share ni n saya download di bulan ramadhan ni.. terima kasih tuan..

      ReplyDelete
    121. thansk 4 sharing. mmg nk cari lame dh yg softcopy.

      ReplyDelete
    122. thank you!!!teringat zaman dulu2

      ReplyDelete
    123. salam ramadhan...ni yg sy dapat download drpd tuan punyer blog...pls comment kalau x cukup...sbb da try berkali2 tp ni je outcome...
      1) generasi 1 = no.1-no.18, no.20-no.22
      2) generasi 2 = no.1-n0.48
      3) generasi 3 = no.1-n0.48

      tlg share kalau mana2 yg x lengkap...afatzzz@yahoo.com

      ReplyDelete
      Replies
      1. afatzz,

        baru habis download generasi 1. sepatutnya no.1-48, bukan sampai 22. Cuba download lagi.

        Delete
    124. Terima kasih. semua dapat di download dengan sempurna.

      ReplyDelete
    125. Thanks dulo... baca sat lagi...

      ReplyDelete
    126. episod 42 pendekar laut 3 tak dpt buka

      ReplyDelete

    Suka Tengok Bila Korang Komen!~