• Forum
  • Twitter
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Youtube

Pendekar Laut Full Complete


Salam Kepada Semua Rakan² Dan Pembaca Blog Buntai Sekalian..
Buat julung² kalinya aku berkongsi dengan korang komik favourite aku Iaitu Pendekar Laut!!

Dulu aku ada format PDF buat baca kat ipad... tapi semua file dah hilang mana ntah...but aku masih simpan yang JPEG punye..so dapat kongsi komik ni versi gambar la...selamat membaca ok!!






****Ini Update terbaru 28/4/2016 ...bun mintak maaf sebab tak dapat nak betulkan link part 2 ...ini kerana hard disc simpanan komik bun tu, tak boleh bukak plus rosak...tapi bun akan usaha sedaya upaya untuk reup balik... sorry kawan2...sorry sangat2!!

**** Update kali ini bun delete semua link yang lain dan bun kongsikan link yang bun ada sahaja..


***** New Link Generation By Generation OK!! 



Pendekar Laut Generasi 1

Pendekar Laut Gen 1 Part 1
Pendekar Laut Gen 1 Part 2


Pendekar Laut Generasi 2


Pendekar Laut Gen 2 Part 1
Pendekar Laut Gen 2 Part 2

[BARU!!!]

Pendekar Laut Generasi 3

Pendekar Laut Gen 3 Part 1
Pendekar Laut Gen 3 Part 2





Maaf Rakan² sekalian...saya tak perasan dan tidak berkesempatan untuk jenguk blog ni...Link GEN 3 telah diupdate kedua²nya...selamat mendownload...~~

Regards,
buntai,
28/4/2016




p/s : tak salah kalau nak ucap terima kasih kat comment box atau fb comments tu... percayala.... aku suka taip sama², no hal, benda kecik, sharing is caring kat comment box tu.. :p

145 comments:

  1. Pendekar Laut Gen Ep41-48 tak dapat buka la bro. File ada p.w.

    ReplyDelete
  2. astaghfirullah.. password dia : buntai

    ReplyDelete
  3. tidak dapat download bro. already reach limits

    ReplyDelete
  4. yang mana ye... nanti saya upload semula...yang lain2 episod tu kalau nak, baru saya upload..malas nak upload..hehehe..komen mintak episod mana saya upload ok

    ReplyDelete
  5. Knpe aku download keluar lain??

    ReplyDelete
  6. Lu mmg best la der..teringat zaman2 sekolah menegah..time 2 dok asrama..mmg wat duit pendekar laut nie..mane x nye..member beli pastu sape nk bace kene byr 50sen..x pun byr ngan maggie..hehehehe

    ReplyDelete
  7. bro,part 2 takleh download la.
    file dha lesap. huhu

    ReplyDelete
  8. bro, thx so much..tp part 2 dh xde..

    ReplyDelete
  9. bro, part 2 tak boleh download..tq

    ReplyDelete
  10. part 2 xda. file not found. tolong re-up. Komik best ni..

    ReplyDelete
  11. part 2 xda. file not found. tolong re-up. Komik best ni..

    ReplyDelete
  12. Terima Kasih tuan. komik sebenar semua dah tenggelam banjir. Jasamu dikenang.

    ReplyDelete
  13. bro, part 2 takleh donlod... tolong bro

    ReplyDelete
  14. Bro part 2 xleh download..pelis bro pelis

    ReplyDelete
  15. sabar bro...dalam simpanan hilang...tgh usaha mencari di pc lama

    ReplyDelete
  16. Salam Semua.. saya dah dapat semula koleksi pendekar laut yang hilang dalam hard disk lama... so..saya akan upload semula..TETAPI!!! link yang atas tu terpaksa ditukar..sebab rar yang part by part tu dah hilang.. yang ada folder belum di RAR kan..sorry guys kena download semula..dont worry..saya upload 1 generation by 1 generation..

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh sent link kat email saya tak...

      azlan5075@gmail.com

      Delete
    2. boleh sent link kat email saya tak...

      azlan5075@gmail.com

      Delete
  17. terbaek lah bro buntai... mmuaahhh !!!

    ReplyDelete
  18. Ok tgh start upload... sabar ye semua!!

    ReplyDelete
  19. apa password utk zirahnamia nyer link tu?

    ReplyDelete
  20. Thanks Buntai!!..

    bro.. password zirahnamia tu dah ada kat atas tu bro.. zirahnamia.blogspot.com

    ReplyDelete
  21. tima kasih banyak2 for ur effort bro

    ReplyDelete
  22. no hal bro...janji lu orang enjoy.. sorry part three tak sempat nak upload lagi..pakai zirahnamia punye dulu

    ReplyDelete
  23. linksbuks punya links xleh skip. blh bg trus link zirahnamia utk gen 3? TQ admin.

    ReplyDelete
  24. Gen 3

    http://www.mediafire.com/download/lmn4ubnlat1ke2g/PLG3-zirahnamia.blogspot.com.rar.001

    http://www.mediafire.com/download/1vd3n7b59g7jo2g/PLG3-zirahnamia.blogspot.com.rar.002

    ReplyDelete
    Replies
    1. Apa password link ni? dah try zirahnamia.blogspot.com tp masih not valid.
      TQ ye..

      Delete
  25. Replies
    1. ada...tapi belom sempat upload...jika ada kelapangan akan diupload ye.. :)

      Delete
    2. http://alifpiewan.blogspot.com/2010/03/komik-wira-tunggal-episod-1-hingga-300.html <-- download blog ini sementara masih panas...

      Delete
  26. Bro.. File rnr ni klu buka mlalui hp android dpt x? Klu dpt pkai ape software bro?.. Makasih bro..

    ReplyDelete
    Replies
    1. File RAR boleh dibuka di applikasi android dengan mendownload applikasi "ES File Explorer" di play store.tq

      Delete
  27. FYI : pendekar laut generasi ketiga xde password...tq buntai

    ReplyDelete
  28. Gen 3 part 1 and 2 update please

    ReplyDelete
  29. http://alifpiewan.blogspot.com/2010/03/komik-wira-tunggal-episod-1-hingga-300.html <-- download blog ini sementara masih panas...

    wira tunggal
    kat sana byk link mati.. :(

    harap bro upload :P

    ReplyDelete
  30. terbaik tahap 1 juta hp bro!!!!

    ReplyDelete
  31. Thank you bebanyak. nostalgia abes ni

    ReplyDelete
  32. cayala admin. we love u !

    ReplyDelete
  33. Syukran sheikh Buntai.

    Memang terbaik lah. Tak sabar nak tunggu download ni siap.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bang ada pendekar laut gen 1 part 2 tak?

      Delete
  34. Silakan download...aku share ni pon sebab aku peminat pendekar laut.tu je.so sapa nak ambik...silakan la ye

    ReplyDelete
  35. Assalamualaikum...trima ksh byk2 saudara buntai...

    ReplyDelete
  36. Waalaikumsalam...sama sama banyak2.. :) selamat mendownload sampai muntah ...hhehehehe

    ReplyDelete
  37. THIS IS BEST BRO!!!!

    Terbaik!!!

    ReplyDelete
  38. ok...selamat menyedut...simpanan asal masih di dalam simpanan..jika ada masalah link, boleh info disini ya...!! like fanpage saya... :)

    ReplyDelete
  39. Enchek Buntai, bagaimanakah caranya jika saya mahu mendownload PL generasi 3, boleh saya tahu caranya ? terima kasih

    ReplyDelete
  40. Gen3 part 2 error lah...
    Episod klimax ni...

    ReplyDelete
  41. bro upload gne dropbox je senang bro... share link dropbox... tq bro

    ReplyDelete
  42. maaf setelah sekian lama x masuk blog saya...dalam masa terdekat, saya update link ok!~

    ReplyDelete
  43. generasi 3 error. xdapat donlod.

    ReplyDelete
  44. Terima kasih (walaupun tak download lagi)

    ReplyDelete
  45. terima kasih baderrrrr....anda memang terbaekkk....

    ReplyDelete
  46. terima kasih byk2

    ReplyDelete
  47. Terima kasih byk2 bro..d bgi kesempatan merasai komik zaman sekolah dulu..hahaha...part2 gen1 error read..apapun tetap ucapan makaseh byk2 bro share komik ni..heheheh

    ReplyDelete
  48. tq bro..bez... tp yg part 2 mmg hilang eh?

    ReplyDelete
  49. hanya Generasi ke 3 je link telah di padam dari server kerana lebih 30 hari tiada download...tu je.. xpe...saya dalam proses upload semula ni..ok guys.. selamat berpuasa!!

    ReplyDelete
  50. Terima kasih tuan, saya dah dapat upload generasi ke 3..tuan memang terbaik!!

    ReplyDelete
  51. helo bro buntai.. Tak dapat download gen part 1 dan part 2.. boleh tolong cek?
    Gen 1 dan gen 2 dah download TQ!!! hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Generasi ke 3 dah meninggal balik link dia... saya otw upload semula ok!! :)

      Delete
  52. Terima kasih bro buntal yg tersangat banyaknya..

    ReplyDelete
  53. Generasi ke 3 baru sahaja meninggal link nye...saya akan upload semula kedua2 part tersebut dalam masa terdekat ok...harap sabar.. peace yo!!

    ReplyDelete
  54. Bro buntai... gen 3 xble lg ke... n terima kasih bro buntai... dpt gak baca komik lame nie...

    ReplyDelete
  55. Bro buntai... gen 3 xble lg ke... n terima kasih bro buntai... dpt gak baca komik lame nie...

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah file sudah dimuat naik..selamat mendownload

      Delete
  56. Alhamdulillah, file generasi ke 3 telah selesai dimuatnaik, selama mendownload

    ReplyDelete
  57. Thank you bro Buntai....Terbaik!!

    ReplyDelete
  58. tq bro,lu mmg terbaik laa,smoga sihat & d murahkn rezeki..

    ReplyDelete
  59. thorbaik la bro! thanks! nostalgic. bestnye nk bace balik.

    ReplyDelete
  60. thanks bro..lu memang lejen la upload semua ni!!!!

    ReplyDelete
  61. Thank you so much :D

    ReplyDelete
  62. Tq bro. Best bro. Wira tunggal ada bro. Hohohoho

    ReplyDelete
  63. dah donlod...tp tak bkk lg...apa2 pun thanx share komik ni...terbaik....

    ReplyDelete
  64. yg full part 1 & 2 file not found

    ReplyDelete
  65. Hi bro. Alam Perwira ada bro? ^^

    ReplyDelete
  66. Thank you so much... Favourite daripada kecik lagi benda alah ni

    ReplyDelete
  67. ty bro... gen2 still x leh nk download

    ReplyDelete
  68. Salam Bro,

    bleh reupload smula x?.. Byk episod corrupt Gen 1, episod 11, 30, 44, 46..

    Gen 1 mmg smpai episod 48 ke?.. Dah extract part 1-5 tgk sama je smpai 48 episod..

    * kalo bleh, nak minta bro guna MediaFire je.. susah link nak mati.. nati org lain leh download jgk lg thn2 dpn..

    Thanks Bro #kipidap

    ReplyDelete
    Replies
    1. semua saya dah check dan link kembali pulih..terima kasih kerana menunggu

      Delete
    2. saya memang pakai mediafire... awak download yang zirahnamia ke... cuma download yang saya upload tu

      Delete
    3. https://drive.google.com/open?id=0B51eFQg3XKy6b09na05laVY5SjQ

      ni link episod yang hilang tu

      Delete
  69. isk nk download x leh lak.. dkt office ni.. blk download dkt rumah ah... download link ok ka?

    ReplyDelete
  70. Jemput baca koleksi komik melalui app Android saya, NangAntapTu.
    Boleh dapat kat sini: goo.gl/WYr40w

    ReplyDelete
  71. bro.. request komik alam perwira boleh...

    ReplyDelete
  72. Assalam sedara buntai.. terbaik lah!!! JENGKING MERAH takde ker.. ;)

    ReplyDelete
  73. trimas bro..dh lama cari akhirnya jumpa juga..

    ReplyDelete
  74. peghh terbaik buntai...kalau ade raja rimba up la skali..hehe

    ReplyDelete
  75. Bro nak tanya yg ada watak paichow...yg mana ye heheheheh....lupa..dah lama sgt

    ReplyDelete
  76. Bro nak tanya yg ada watak paichow...yg mana ye heheheheh....lupa..dah lama sgt

    ReplyDelete
  77. Terima Kasih bos, mengamit kenangan zaman kanak2 mengisi masa lapang.

    ReplyDelete
  78. pedang setiawan final ada tak...

    ReplyDelete
  79. Replies
    1. saya cuba dapatkan link nanti ok..kalau ada tp tak janji

      Delete
  80. Replies
    1. sama sama nak baca, apa salah kongsi kan

      Delete
  81. perghhh....legend nih..thanks bro!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pendekar Laut 1 ,2 & 3 part semua ok kecuali part 2..semua boleh download tapi tak boleh unzip..huhu..boleh bagi bg link dalam google drive tak?..jutaan terima kasih di ucapkan..komik saya yg berkotak2 sudah di jual ke recycle oleh mak saya di kg..sedih wooo

      Delete
  82. terima kasih kerana ada yang masih sudi singgah ke blog saya ini, ok saya akan update link yang rosak secepat mungkin, dan inshaAllah saya update beberapa siri komik yang lain ya...!!

    ReplyDelete
  83. PL Gen 1 EP 30, File rosak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. so nak saya upload untuk satu episod je? episod lain ok ke??

      Delete
    2. https://drive.google.com/open?id=0B51eFQg3XKy6b09na05laVY5SjQ

      ni link episod yang hilang tu

      Delete
  84. tq bro...menggamit kenangan zaman kecik2...

    ReplyDelete
  85. Thanks bro.. tp generasi ke 3 xdpt download la.. blh upload semula tak?

    ReplyDelete
  86. Thanks bro.. tp generasi ke 3 xdpt download la.. blh upload semula tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. GENERAL INFO
      TypeCompressed Archive
      Size180 MB
      Modified12:17 PM Oct 25, 2015
      Created10:38 AM Oct 25, 2015
      Opened by me3:11 PM May 5
      DESCRIPTION
      No description
      SHARING

      afham ishak
      Owner
      Anyone
      Can View
      DOWNLOAD PERMISSION
      Viewers can download


      saya dah check server, boleh download

      Delete
  87. Buntai terima kasih banyak banyak...nostalgia betul...

    ReplyDelete
  88. terima kasih bro. refresh mode on!

    ReplyDelete
  89. Thorbaik bro.lama crik nih..aku mbesar dgn mnatang nihh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bro part 1, EP30 corrupted la bro

      Delete
    2. https://drive.google.com/open?id=0B51eFQg3XKy6b09na05laVY5SjQ

      ni link episod yang hilang tu

      Delete
  90. makasi ya.. nnt klo jumpa blh kiss sikit.haha

    ReplyDelete
  91. Salam tuan buntai. Generasi 3 xleh download dari google docs. Lain ok. Tq bro!

    ReplyDelete
    Replies
    1. GENERAL INFO
      TypeCompressed Archive
      Size180 MB
      Modified12:17 PM Oct 25, 2015
      Created10:38 AM Oct 25, 2015
      Opened by me3:11 PM May 5
      DESCRIPTION
      No description
      SHARING

      afham ishak
      Owner
      Anyone
      Can View
      DOWNLOAD PERMISSION
      Viewers can download


      saya dah check server, boleh download

      Delete
  92. Salam tuan thanks utk koleksi pendekar laut ni harap di lain masa akan ada lagi komik lain yg tuan akan upload utk di kongsi bersama terubat rasa bila dapat baca semula komik pendekar laut nie syabas tuan Buntai

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih, perkongsian ini hanya untuk dijadikan sebagai simpanan akan datang...selamat mendownload

      Delete
  93. sudah lama mencari..akhirnye ketemu jua...hahahaa

    ReplyDelete
  94. Thanks bro. Mmg awesome ! Dpt jgk layan blik komik ni :)

    ReplyDelete

Suka Tengok Bila Korang Komen!~

Contact

Get in touch with me


Adress/Street

12 Street West Victoria 1234 Australia

Phone number

+(60) 13278 8484

Website

www.buntai.info