Entri Terkini

Lawak

Resepi

Berita

Islam

Ilmu

Pendekar Laut Full Complete


Salam Kepada Semua Rakan² Dan Pembaca Blog Buntai Sekalian..
Buat julung² kalinya aku berkongsi dengan korang komik favourite aku Iaitu Pendekar Laut!!

Dulu aku ada format PDF buat baca kat ipad... tapi semua file dah hilang mana ntah...but aku masih simpan yang JPEG punye..so dapat kongsi komik ni versi gambar la...selamat membaca ok!!






****Ini Update terbaru 13/3/2014 ...bun mintak maaf sebab tak dapat nak betulkan link part 2 ...ini kerana hard disc simpanan komik bun tu, tak boleh bukak plus rosak...tapi bun akan usaha sedaya upaya untuk reup balik... sorry kawan2...sorry sangat2!!

**** Update kali ini bun terpaksa upload set baru part by part..set lama bawah ni..bun biarkan dulu sementara waktu..mana la tau ada orang yang berhati mulia upload balik part 2..




Pendekar Laut Full Complete Part3

Pendekar Laut Full Complete Part4

Pendekar Laut Full Complete Part5

 
regards,
buntai,
10/12/13

Ni Link Dari Zirahnamia

DOWNLOAD

PENDEKAR LAUT GENERASI 1 : PART 1 | PART 2

PENDEKAR LAUT GENERASI 2 : PART 1 | PART 2
PENDEKAR LAUT GENERASI 3 : PART 1 | PART 2

 PASSWORD

zirahnamia.blogspot.com
 

***** New Link Generation By Generation OK!! 
***** Interchangeable Link


Mediafire

Pendekar Laut Gen 1 Part 1
Pendekar Laut Gen 1 Part 2

Pendekar Laut Gen 2 Part 1
Pendekar Laut Gen 2 Part 2

Pendekar Laut Gen 3 Part 1
Pendekar Laut Gen 3 Part 2

Zippyshare

Pendekar Laut Gen 1 Part 1
Pendekar Laut Gen 1 Part 2

Pendekar Laut Gen 2 Part 1
Pendekar Laut Gen 2 Part 2

[BARU!!!]

Pendekar Laut Gen 3 Part 1
Pendekar Laut Gen 3 Part 2




Regards,
buntai,
19/08/14




p/s : tak salah kalau nak ucap terima kasih kat comment box atau fb comments tu... percayala.... aku suka taip sama², no hal, benda kecik, sharing is caring kat comment box tu.. :p

40 comments:

  1. Pendekar Laut Gen Ep41-48 tak dapat buka la bro. File ada p.w.

    ReplyDelete
  2. astaghfirullah.. password dia : buntai

    ReplyDelete
  3. tidak dapat download bro. already reach limits

    ReplyDelete
  4. yang mana ye... nanti saya upload semula...yang lain2 episod tu kalau nak, baru saya upload..malas nak upload..hehehe..komen mintak episod mana saya upload ok

    ReplyDelete
  5. Knpe aku download keluar lain??

    ReplyDelete
  6. Lu mmg best la der..teringat zaman2 sekolah menegah..time 2 dok asrama..mmg wat duit pendekar laut nie..mane x nye..member beli pastu sape nk bace kene byr 50sen..x pun byr ngan maggie..hehehehe

    ReplyDelete
  7. bro,part 2 takleh download la.
    file dha lesap. huhu

    ReplyDelete
  8. bro, thx so much..tp part 2 dh xde..

    ReplyDelete
  9. bro, part 2 tak boleh download..tq

    ReplyDelete
  10. part 2 xda. file not found. tolong re-up. Komik best ni..

    ReplyDelete
  11. part 2 xda. file not found. tolong re-up. Komik best ni..

    ReplyDelete
  12. Terima Kasih tuan. komik sebenar semua dah tenggelam banjir. Jasamu dikenang.

    ReplyDelete
  13. bro, part 2 takleh donlod... tolong bro

    ReplyDelete
  14. Bro part 2 xleh download..pelis bro pelis

    ReplyDelete
  15. sabar bro...dalam simpanan hilang...tgh usaha mencari di pc lama

    ReplyDelete
  16. Salam Semua.. saya dah dapat semula koleksi pendekar laut yang hilang dalam hard disk lama... so..saya akan upload semula..TETAPI!!! link yang atas tu terpaksa ditukar..sebab rar yang part by part tu dah hilang.. yang ada folder belum di RAR kan..sorry guys kena download semula..dont worry..saya upload 1 generation by 1 generation..

    ReplyDelete
  17. terbaek lah bro buntai... mmuaahhh !!!

    ReplyDelete
  18. Ok tgh start upload... sabar ye semua!!

    ReplyDelete
  19. apa password utk zirahnamia nyer link tu?

    ReplyDelete
  20. Thanks Buntai!!..

    bro.. password zirahnamia tu dah ada kat atas tu bro.. zirahnamia.blogspot.com

    ReplyDelete
  21. tima kasih banyak2 for ur effort bro

    ReplyDelete
  22. no hal bro...janji lu orang enjoy.. sorry part three tak sempat nak upload lagi..pakai zirahnamia punye dulu

    ReplyDelete
  23. linksbuks punya links xleh skip. blh bg trus link zirahnamia utk gen 3? TQ admin.

    ReplyDelete
  24. Gen 3

    http://www.mediafire.com/download/lmn4ubnlat1ke2g/PLG3-zirahnamia.blogspot.com.rar.001

    http://www.mediafire.com/download/1vd3n7b59g7jo2g/PLG3-zirahnamia.blogspot.com.rar.002

    ReplyDelete
    Replies
    1. Apa password link ni? dah try zirahnamia.blogspot.com tp masih not valid.
      TQ ye..

      Delete
  25. Replies
    1. ada...tapi belom sempat upload...jika ada kelapangan akan diupload ye.. :)

      Delete
    2. http://alifpiewan.blogspot.com/2010/03/komik-wira-tunggal-episod-1-hingga-300.html <-- download blog ini sementara masih panas...

      Delete
  26. Bro.. File rnr ni klu buka mlalui hp android dpt x? Klu dpt pkai ape software bro?.. Makasih bro..

    ReplyDelete
    Replies
    1. File RAR boleh dibuka di applikasi android dengan mendownload applikasi "ES File Explorer" di play store.tq

      Delete
  27. FYI : pendekar laut generasi ketiga xde password...tq buntai

    ReplyDelete
  28. Gen 3 part 1 and 2 update please

    ReplyDelete
  29. http://alifpiewan.blogspot.com/2010/03/komik-wira-tunggal-episod-1-hingga-300.html <-- download blog ini sementara masih panas...

    wira tunggal
    kat sana byk link mati.. :(

    harap bro upload :P

    ReplyDelete
  30. terbaik tahap 1 juta hp bro!!!!

    ReplyDelete
  31. Thank you bebanyak. nostalgia abes ni

    ReplyDelete

Suka Tengok Bila Korang Komen!~

-------------Malaysia Super League-------------

Copyright © 1998 - 2014 Buntai's Info. Powered by Fans.